Lütfen telefonunuzu dik konuma getiriniz.

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni!..

    Fakültemiz mezuniyet töreni 4 Haziran 2024 tarihinde coşku ile kutlandı. Zeynep Kâmil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu’nda başlayan mezuniyet ve ışık alma töreni Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane binasındaki mezuniyet kutlaması ile devam etti.

     Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu’nda Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlamış olup açılış konuşmaları ve ardından TÜBİTAK 2209 A ve B ile TÜSEB Projelerine katkı sağlayan öğrenci ve danışman hocalara hediyelerinin takdimi, dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verilmesi, Fakülte Birincisi Hemşire Ayşe GÜLEK tarafından yaş kütüğüne isim çakılması, Hamidiye Halk Dansları ekibi performansı, ışık alma töreni ve öğrenciler arasında flama devir teslimi, hemşirelik andının okunması ve kep atılması ile sonlandı.

    Sağlık ordumuzun güçlenmesine ve gelişmesine destek verecek genç hemşirelerin mezuniyet sevincinin yaşandığı törene; üniversitemizin akademik ve idari yöneticilerin yanı sıra çok sayıda davetli ile mezun yakınları katıldı. Bu yıl ilki gerçekleştirilen Fakültemiz ışık alma töreninde, mezunlarımız meslek ışığını, modern anlamda hemşireliğin kurucusu olarak kabul edilen Florence Nightingale ve Türk hemşirelerinin öncülerinden biri olan Safiye Hüseyin Elbi’den temsili olarak aldı.

   Mezunlarımıza diplomalarının verilmesinin ardından hemşirelik andı okutuldu. Hemşirelik andını okuyan ve mezuniyet heyecanını yaşayan mezunların keplerini atması ve fotoğraf çekiminin ardından Üniversitenin Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane binasındaki mezuniyet töreniyle kutlamalara devam edildi.

    Mezuniyet törenine İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Hava Harp Okulu Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Ergin Dinç, öğretim üyeleri, öğrenciler ile mezunların yakınları katıldı.