Tarihsel Hemşire Üniformaları Sergimiz

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, 6 Kasım 2016 tarihinde Üniversitemizin tevdi ettiği fahri doktora töreni kapsamında Hemşirelik Fakültemizin "Tarihsel Hemşire Üniformaları Sergisi"ni ziyaret etti. Dekanımız Sayın Prof. Dr. Merdiye ŞENDİR tarafından kendisine hemşirelik tarihi ve üniformaları konusunda bilgi verildi.

İstanbul Aydın Üniversitesi işbirliğiyle hazırlanan Tarihsel Hemşire Üniformaları Sergimiz antik çağdan günümüze kadar hasta bakımında görev alan hemşirelerin tarihi üniformalarını içermektedir.

Resim, heykel ve fotoğraf gibi tarihi vesikalardan yararlanılarak aslına en yakın şekilde tasarlanan üniformalar arasında Eski Yunan ve Roma döneminde sağlık kavramı ile anılan Hygieia’dan, bilimsel hemşireliğin temellerini ülkemizde atan Florence Nightingale’e; Osmanlı’dan, Cumhuriyet’in ilk yıllarına kadar savaşlarda kahramanca hizmet sunan Safiye Hüseyin Elbi gibi önemli hemşire liderlerin üniformaları bulunmaktadır. Sergideki tüm eserler hakkında ayrıntılı bilgi için tıklayınız...

Tüm hakları saklıdır, izinsiz kopyalanamaz veya çoğaltılamaz.