Dekanın Mesajı

Sevgili Genç Arkadaşlar,

Öncelikle sınav başarınızdan dolayı sizleri canı gönülden tebrik ediyorum. İnanıyorum ki yaptığınız tercihin bir ömür boyu sizinle birlikte olacağını ve hayatınızı derinden etkileyeceğini biliyorsunuz. Dünyanın her yerinde en saygın mesleklerden biri olan Hemşireliği tercih ettiniz. Sizleri fakültemizde görmekten ve sağlık hizmetlerinde önemli roller üstlenecek hemşireleri yetiştirmekten büyük gurur duyacağımızı bilmenizi isteriz.

Hemşirelik Fakültemiz, Sağlık Bilimleri Üniversite’sinin 2015 yılında kuruluşu ile Türkiye’nin sayılı hemşirelik fakülteleri içinde yerini almış, çok kısa sürede gerçekleştirdiği çalışmalar ile hem ulusal hem de uluslararası düzeyde alanında önemli başarılara imza atmıştır.

Eğitimde amacımız; birey, aile ve toplumun sağlığını etkileyebilecek her türlü gelişime ve değişime duyarlı, bireyin sağlık gereksinimlerini bütüncül bir yaklaşım ile belirleyebilen, hemşirelik bakımını planlayarak uygulayabilen ve değerlendirebilen, hemşirelik eğitimi, yönetimi ve araştırmalarında mesleki etik ilkeler doğrultusunda sağlık ekibinin bir üyesi olarak yer alabilen profesyonel hemşireler yetiştirmektir.

Hemşireliğin farklı bilim alanlarında uzmanlaşmış, uluslararası deneyime sahip güçlü akademik kadromuz lisans, yüksek lisans ve doktora eğitiminde yüksek standart ile kaliteyi hedeflemiştir. Hemşirelik Fakültesi olarak gerek laboratuvar alt yapısı ve gerekse ileri teknolojiye sahip simülasyon araçları ile Türkiye’deki en iyi örneklerden biri olduğumuzu söyleyebiliriz. Öğrencilerimize, hemşirelik eğitiminin ilk yıllarından itibaren inovasyon ve bilişim uygulamaları ile tanışmaları için gerekli uzmanlık ve alt yapı olanaklarını sunuyoruz.

Hemşirelik fakültemiz, bölümünde devlet üniversiteleri arasından ilk başvurusunda beş yıllık akreditasyon belgesi almaya hak kazanan ilk fakülte olmuştur. Akredite bir kurum olarak hedefimiz, hemşirelik biliminin, eğitiminin, sağlık bakımının ve toplum sağlığının geliştirilmesinde sürekli kalite güvencesi sunmaktır. Hemşirelik lisans programımız, kalite güvence süreçlerinin etkin yürütüldüğünü ifade eden  logosunu almaya hak kazanan fakülteler arasında yer almaktadır. Fakültemiz, diploma eklerinde ve transkriptlerin üzerinde yer alan Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) logosu Avrupa Bölgesinde tanınırlığını göstermektedir.

Eğitim, araştırma ve topluma hizmet amacıyla fakültemizi etkin ve saygın bir kurum haline getirme ve uluslararası alanda tanınmamıza emekleri ile katkı veren değerli akademik ve tüm idari kadromuza teşekkür ediyor, bizlerle olmayı tercih eden, bu yolda birlikte yürüdüğümüz sevgili öğrencilerimize mutluluk ve başarı diliyorum.

Prof.Dr.Merdiye ŞENDİR

Dekan